Siirry suoraan sisältöön

Järjestetyt tapahtumat

Järjestimme yhdessä Suomen Suolistosyöpäyhdistys Coloreksan kanssa tiistaina 13.3.2018 klo 16.30-18.00 Kuopion kansalaisopistolla kaikille avoimen yleisöluennon paksu- ja peräsuolisyövistä. Puhujana oli professori Tuomo Rantanen.

Toimistolla oli 4.4. Pop-up päivä ”Iloa ilmaiseksi” yhteistyössä Kuopion Parkinsson yhdistyksen ja Kuopion omaishoitajien kanssa. Teemana oli terveydenedistäminen ja päivään sisältyi kaksi luentoa ”Aurinkokäyttäytyminen ja ihomuutokset” ja ”Liikunta ja ravinto syöpäsairauksissa”.

Päivän aikana oli tarjolla muurikka lettuja ja kahvia kävijöille, joita oli yli 200 henkeä. Ohjelmassa oli lisäksi yhteislaulua, askartelua ja skip-boa sekä kirpparin muotinäytös.

Avoimet ovet -tapahtuma oli perjantaina 24.8. klo 16.30 – 19 samana iltana kuin Kuopio juhlii -tapahtuma. Ohjelmaan kuului kaksi Kuopion Kamarimusiikkiseuran musiikkiesitystä ja kirpputorin muotinäytös. Lisäksi oli kahvitarjoilua ja askartelua.

Toinen kansalaisopiston kanssa yhteistyössä pidetty luento oli ”Miksi nukumme? Unen tarve ja lääkkeetön omahoito”, jonka piti Maria Luojus keskiviikkona 1.9. klo 16.30 – 18.

Olimme mukana järjestämässä Mallimaa 2020 -tapahtumaa yhdessä Itäisen syöpäkeskuksen (FICAN East) kanssa 24.9. klo 14.30 – 18 Scandic Kuopiossa. Tapahtuma oli osa valtakunnallista kiertuetta, jonka tarkoituksena oli nostaa tietoisuuteen Suomi yksilöllisen syövänhoidon mallimaana. Tilaisuuden aihe oli ”Yksilöllisyys ja yhdenvertaisuus syöpäpotilaan nopeassa hoitoon pääsyssä”.

Vuonna 2018 vietettiin Syöpäsäätiön 70 v – juhlavuotta. Savon Syöpärahasto järjesti yhdessä Syöpäsäätiön kanssa Tiedeillan 22.10. klo 17.30 – 20.30 Kuopion kaupungintalon juhlasalissa. Tilaisuuden alussa jaettiin Savon Syöpärahaston apurahat. Sen jälkeen esiteltiin Syöpäsäätiön rahoittamia tutkimushankkeita Itä-Suomen yliopistossa. Syöpäjärjestöjen pääsihteeri Sakari Karjalainen toimi tilaisuuden puheenjohtajana.