Kuntoutuskurssit syöpää sairastaneille

Haluamme Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksessä tukea syöpään sairastuneiden kuntoutumista. Järjestämme STEA:n tukemana sopeutumisvalmennuskursseja, jotka tukevat potilaan kuntoutumista.

Syöpäjärjestöt jatkavat koronaviruksen vuoksi tauolla ollutta kasvokkaista ryhmätoimintaa 1.7.2020 alkaen. Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme lisää, jos Syöpäjärjestöjä koskevat ohjeet olennaisesti muuttuvat.

Ennen osallistumista kasvokkain tapahtuvaan toimintaan, lue Syöpäjärjestöjen ohjeet:

Ohjeet asiakkaalle Syöpäjärjestöjen kasvokkaiseen ryhmätoimintaan osallistumisesta

_________________________________________________________________________

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys järjestää vuosittain sopeutumisvalmennuskursseja syövän sairastaneille.

Vuonna 2020 toteutettavat STEA-sopeutumisvalmennuskurssit

Yhdessä liikkeelle – voimaa lähiluonnosta ja taiteesta 11.8. , 13.8.-24.9.

Voimavaroja väreistä – taideterapeuttinen syysviikonloppu 4.-6.9.2020

Naisenergiaa – gynekologisen syövän sairastaneiden yksilökurssi 28.9.-2.10.2020

Suolistosyöpäpotilaiden yksilökurssi 16.-20.11.2020

Tämä on hyvä tietää STEA:n kursseista:

• Kursseille valitaan ensisijaisesti henkilöitä, jotka eivät ole aiemmin kursseilla olleet ja joilla on oman kuvauksen suhteen selkeä kuntoutumisen tarve ja motivaatio
  • Kurssit toteutetaan STEAn ja Syöpäjärjestöjen kanssa yhteistyössä ja ovat kurssilaisille maksuttomia
  • Matkoihin voi hakea Kelalta korvausta, jos on lääkärin B-lausunto

Hakemukset toimitetaan yhdistyksen toimistoon:
Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry
Kuninkaankatu 23b
70100 Kuopio

Hakemuslomake sopeutumisvalmennuskurssille (tulostettava)

Lomakkeen saat myös yhdistyksen toimistosta tai sairaalan sosiaalityöntekijältä.

Sopeutumisvalmennuksen tietosuojaseloste

Lue lisää henkilötietojesi käsittelystä sopeutumisvalmennuskurssien yhteydessä

Tutustu tarkemmin sopeutumisvalmennukseen Kaikki syövästä -sivustolla

Muut Syöpäjärjestöjen kuntoutuskurssit

Voit hakea myös muille Syöpäjärjestöjen ja Kelan järjestämille sopeutumisvalmennuskursseille. Kursseja järjestetään eri puolilla Suomea.

Löydät kaikki kuntoutuskurssit Kaikki syövästä -sivustolta

Kuntoutusrahan hakeminen Kelalta

Kurssin ajalta on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa, mikäli joutuu olemaan työstä palkattomalla vapaalla. Kuntoutusrahaa haetaan Kelalta ja sen saamisen edellytykset ovat:

• asiakas on 16–67-vuotias
  • kuntoutuksella on yhteys työelämätavoitteeseen
  • asiakas on estynyt tekemästä omaa työtään tai ansiotyötään kuntoutuksen vuoksi
  • kuntoutuksella on laissa säädetty peruste. Tässä tapauksessa peruste on veikkausvaroin rahoitettu sopeutumisvalmennuskurssi.

Kuntoutusrahahakemukseen tulee liittää B-lausunto lääkäriltä sekä kuntoutuspäätös kurssin järjestäjältä. Kuntoutuspäätöksen voi pyytää kurssilla työskennelleeltä paikallisen syöpäyhdistyksen työntekijältä. Lomake on KU114 Ilmoitus kuntoutuspäätöksestä (pdf).

Lisätietoa kuntoutusrahasta Kelan sivuilta:
Kuntoutusraha
Kuntoutusrahan hakeminen