Kurssit syöpää sairastaneille

Haluamme Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksessä tukea syöpään sairastuneiden kokonaisvaltaista hyvinvoinia. Järjestämme erilaisia kursseja syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Syöpäjärjestöt jatkavat koronaviruksen vuoksi tauolla ollutta kasvokkaista ryhmätoimintaa 1.7.2020 alkaen. Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme lisää, jos Syöpäjärjestöjä koskevat ohjeet olennaisesti muuttuvat.

Ennen osallistumista kasvokkain tapahtuvaan toimintaan, lue Syöpäjärjestöjen ohjeet:

Ohjeet asiakkaalle Syöpäjärjestöjen kasvokkaiseen ryhmätoimintaan osallistumisesta

_________________________________________________________________________

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys järjestää vuosittain kursseja syövän sairastaneille.

Vuonna 2021 toteutettavat STEA:n kurssit

Keho voimavarana – tanssi ja liikepainotteinen avokurssi alkaa 19.3.2021

Yhdessä liikkeelle! – Voimaa lähiluonnosta ja taiteesta alkaa 8.4.2021

Naisenergiaa! –gynekologisen syövän sairastaneiden yksilökurssi 20.-24.9.2021

Suolistosyöpäpotilaiden yksilökurssi 11.-15.10.2021

Tämä on hyvä tietää STEA:n kursseista:

• Kursseille valitaan ensisijaisesti henkilöitä, jotka eivät ole aiemmin kursseilla olleet ja joilla on oman kuvauksen suhteen selkeä kuntoutumisen tarve ja motivaatio
  • Kurssit toteutetaan STEAn ja Syöpäjärjestöjen kanssa yhteistyössä ja ovat kurssilaisille maksuttomia
  • Matkoihin voi hakea Kelalta korvausta, jos on lääkärin B-lausunto

Hakemukset toimitetaan yhdistyksen toimistoon:
Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry
Kuninkaankatu 23b
70100 Kuopio

Hakemuslomake kurssille_yksilö_pari_perhe_2021lomake kurssille (tulostettava)

Lomakkeen saat myös yhdistyksen toimistosta tai sairaalan sosiaalityöntekijältä.

Kurssien tietosuojaseloste

Lue lisää henkilötietojesi käsittelystä kurssien yhteydessä

Tutustu tarkemmin kursseihin Kaikki syövästä -sivustolla

Muut Syöpäjärjestöjen kurssit:

Virtaa ruuasta! – kurssi ravitsemuksesta syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen alkaa 19.1.2021

Sanoitan elämääni – voimaannun kirjoittamalla -nettikirjoituskurssi 23.1.2021 – toukokuu 2021

Sanataidepajat lapsille ja nuorille keväällä 2021

Voit hakea myös muille Syöpäjärjestöjen ja Kelan järjestämille kursseille. Kursseja järjestetään eri puolilla Suomea.

Löydät kaikki kuntoutuskurssit Kaikki syövästä -sivustolta

Kuntoutusrahan hakeminen Kelalta

Kurssin ajalta on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa, mikäli joutuu olemaan työstä palkattomalla vapaalla. Kuntoutusrahaa haetaan Kelalta ja sen saamisen edellytykset ovat:

• asiakas on 16–67-vuotias
  • kuntoutuksella on yhteys työelämätavoitteeseen
  • asiakas on estynyt tekemästä omaa työtään tai ansiotyötään kuntoutuksen vuoksi
  • kuntoutuksella on laissa säädetty peruste. Tässä tapauksessa peruste on veikkausvaroin rahoitettu sopeutumisvalmennuskurssi.

Kuntoutusrahahakemukseen tulee liittää B-lausunto lääkäriltä sekä kuntoutuspäätös kurssin järjestäjältä. Kuntoutuspäätöksen voi pyytää kurssilla työskennelleeltä paikallisen syöpäyhdistyksen työntekijältä. Lomake on KU114 Ilmoitus kuntoutuspäätöksestä (pdf).

Lisätietoa kuntoutusrahasta Kelan sivuilta:
Kuntoutusraha
Kuntoutusrahan hakeminen