Kurssit syöpää sairastaneille

Haluamme Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksessä tukea syöpään sairastuneiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Järjestämme erilaisia kursseja syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys järjestää vuosittain kursseja syövän sairastaneille.

STEA:n kurssit

Voimavaroja luonnosta ja taiteesta –viikonloppukurssi 21.5.- 29.5.2021

Keho voimavarana – tanssi ja liikepainotteinen avokurssi HUOM uusi ajankohta, kurssi alkaa 27.8.2021

Naisenergiaa! –gynekologisen syövän sairastaneiden yksilökurssi 20.-24.9.2021

Suolistosyöpäpotilaiden yksilökurssi 11.-15.10.2021

Tämä on hyvä tietää STEA:n kursseista:

• Kursseille valitaan ensisijaisesti henkilöitä, jotka eivät ole aiemmin kursseilla olleet ja joilla on oman kuvauksen suhteen selkeä kuntoutumisen tarve ja motivaatio
  • Kurssit toteutetaan STEA:n ja Syöpäjärjestöjen kanssa yhteistyössä ja ovat kurssilaisille maksuttomia
  • Matkoihin voi hakea Kelalta korvausta, jos on lääkärin B-lausunto

Hakemukset toimitetaan yhdistyksen toimistoon:
Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry
Kuninkaankatu 23b
70100 Kuopio

Hakemuslomake kurssille_yksilö_pari_perhe_2021 (tulostettava)

Lomakkeen saat myös yhdistyksen toimistosta tai sairaalan sosiaalityöntekijältä. Kurssille voit hakea myös sähköisesti. Linkki sähköiseen hakemukseen löytyy kurssin tiedoista.

Muut kurssit

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys järjestää STEA:n kurssien lisäksi myös muita kursseja.
Tunneyhteyden vahvistaminen parisuhteessa -kurssi syksy 2021

Kurssien tietosuojaseloste

Lue lisää henkilötietojesi käsittelystä kurssien yhteydessä

Voit hakea myös muille Syöpäjärjestöjen ja Kelan järjestämille kursseille. Kursseja järjestetään eri puolilla Suomea.

Löydät kaikki kuntoutuskurssit Kaikki syövästä -sivustolta

Kuntoutusrahan hakeminen Kelalta

Kurssin ajalta on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa, mikäli joutuu olemaan työstä palkattomalla vapaalla. Kuntoutusrahaa haetaan Kelalta ja sen saamisen edellytykset ovat:

• asiakas on 16–67-vuotias
  • kuntoutuksella on yhteys työelämätavoitteeseen
  • asiakas on estynyt tekemästä omaa työtään tai ansiotyötään kuntoutuksen vuoksi
  • kuntoutuksella on laissa säädetty peruste. Tässä tapauksessa peruste on veikkausvaroin rahoitettu sopeutumisvalmennuskurssi.

Kuntoutusrahahakemukseen tulee liittää B-lausunto lääkäriltä sekä kuntoutuspäätös kurssin järjestäjältä. Kuntoutuspäätöksen voi pyytää kurssilla työskennelleeltä paikallisen syöpäyhdistyksen työntekijältä. Lomake on KU114 Ilmoitus kuntoutuspäätöksestä (pdf).

Lisätietoa kuntoutusrahasta Kelan sivuilta:
Kuntoutusraha
Kuntoutusrahan hakeminen