Kuka minä olen? – Nuorena aikuisena syöpään sairastuneiden kurssi

Koivulantie 10 as 2

73310 Tahkovuori

Kohderyhmän kuvaus

Kurssi on tarkoitettu 18–35-vuotialle syöpään sairastuneille, jotka haluavat käsitellä sairastumiseen liittyviä ajatuksia, kokemuksia sekä vaikutuksia omaan identiteettiin, sosiaalisiin suhteisiin, parisuhteeseen, perheen perustamishaaveisiin, opiskeluun, työssä käyntiin tai taloudelliseen tilanteeseen ja arjessa pärjäämiseen. Aiheet valitaan yhdessä viikonlopun alussa.

Kurssin kuvaus

Kurssilla pääset käsittelemään ja jakamaan omia ajatuksia ja kokemuksia muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien nuorten aikuisten kanssa.  Kurssilla reflektoidaan omaa tilannetta, ajatuksia ja tunteita.

Kurssin toteutus ja käytettävät menetelmät

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena. Kurssilla on vertaistuellisia keskusteluja sekä kurssina aikana tehdään toiminnallisia harjoituksia, joissa hyödynnetään esim. valokuvausta tai luontoa. Kurssia jatketaan ohjatusti verkossa, jossa keskustellaan yhteisesti sovituista aiheista.

Ohjaajat

Virpi Nissinen, sairaanhoitaja, Pohjois-Savon Syöpäyhdistys

Anna-Elina Rahikainen, toimintaterapeutti, Sylva ry

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake täällä.

Kurssille voi hakea myös täyttämällä paperisen hakulomakkeen Hakemuslomake sopeutumisvalmennuskurssille (pdf)

Hakulomake postitetaan osoitteeseen:

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry

Kuninkaankatu 23b 70100 Kuopio

Hakuaika kurssille päättyy 31.7.2019.

Osallistujien määrä ja valinta

Kurssille valitaan 8 osallistujaa hakemuksen perusteella.

Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Virpi Nissinen 040 733 4737 tai virpi.nissinen@pohjois-savonsyopayhdistys.fi