Luovasti kuntoon kuvataidepaja

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys

Kuninkaankatu 23 B, 70100 Kuopio

Kohderyhmän kuvaus

Kurssi on tarkoitettu syöpään sairastuneille ja siitä toipuville, jotka haluavat taiteen keinon käsitellä sairastumiseen liittyviä ajatuksia ja kokemuksia. Kurssille voit osallistua myös syöpähoitojesi aikana. Aiempaa kokemusta taiteen tekemisestä ei tarvita.  Avoin mieli on taitoa tärkeämpi.

Kurssin kuvaus

Syöpään sairastumiseen liittyy paljon erilasia tunteita. Kurssilla tutkiskellaan, opitaan ymmärtämään ja ilmaistaan syöpään sairastumiseen liittyviä omia kokemuksia, ajatuksia ja tunteita kuvataiteen keinoin.

Kurssin toteutus ja käytettävät menetelmät

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena. Kurssin aikana kokeillaan erilaisia taidemateriaaleja sekä tekemisen tapoja. Ryhmässä tehtyjen piirustusten, maalausten ja veiston avulla käydään vertaistuellisia keskusteluja sairastumiseen sekä siitä toipumiseen ja kuntoutumiseen liittyen.

Ohjaajat

Virpi Nissinen, sairaanhoitaja, Pohjois-Savon Syöpäyhdistys

Johanna Rossi, kuvataiteilija/ryhmäterapeutti

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä paperinen hakulomake. Hakemuslomake sopeutumisvalmennuskurssille (pdf)

Hakulomake postitetaan osoitteeseen:

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry

Kuninkaankatu 23b, 70100 Kuopio.

Hakuaika kurssille päättyy 26.2.2019.

Osallistujien määrä ja valinta

Kurssille valitaan 10 osallistujaa hakemuksen perusteella.

Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Virpi Nissinen 040 733 4737 tai virpi.nissinen@pohjois-savonsyopayhdistys.fi