Tupakoinnin lopettamisen tuki

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys järjestää tukiryhmiä niille, jotka ovat lopettamassa tupakointia.

28 päivää ilman

28 päivää ilman on kaikille sopiva ohjelma tupakoinnin lopettamiseen. Ohjelma koostuu teematapaamisista ja vertaistuesta. Jokainen tapaaminen sisältää myös lopettamisneuvonnan.

Neljässä ryhmätapaamisessa pureudutaan lopettamista tukeviin teemoihin. Tapaamisissa on aikaa kysymyksille, keskustelulle ja kokemusten vaihtamiselle.

Tapaamisten teemat:

1. Tapa, tottumus vai riippuvuus?

• Miten tupakka ohjaa päivääni. Riippuvuuden monet muodot.

2. Mikä tukee lopettamista?

• Nikotiinikorvaustuotteiden ja lääkehoidon oikea käyttö auttaa riippuvuuden katkaisemisessa.

3. Jaksanko jatkaa?

• Eroon vieroitusoireista. Miten valmistaudun arkeen ja luon uutta tilalle?

4. Huolen aiheet ja itsepetokset

• Painonhallinta, stressi ja muut murheet. Vain yksi henkonen on harhaa.

Sinulla on mahdollisuus yhteiskeskusteluun, ja vertaistukeen Facebook-ryhmässä.

Ota yhteyttä jo tänään, ja lopeta!

Lisätietoa saat sairaanhoitaja Heidi Kolehmaiselta.

Lisätietoa 28 päivää ilman -ohjelmasta

Koulukäynnit

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys järjestää myös koulukäyntejä tupakoinnin ehkäisemiseksi. Koulukäynneillä on muun muassa tupakkatietoiskuja ja asiaa seksuaaliterveydestä sekä syövän ennaltaehkäisystä.

Lisätietoja koulukäynneistä saat sairaanhoitaja Heidi Kolehmaiselta.