Luomitarkastukset

Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja tekee ihomuutosten ja luomien tarkastuksia aikuisille.

Luomineuvonnan tavoitteena on vähentää ihmisten huolta ihomuutoksista sekä lisätä tietoisuutta

• luomien muutoksista
  • ultraviolettisäteilyn vaikutuksista ihoon
  • turvallisesta auringonotosta

Luomitarkastukset vastaanotolla

Henkilökohtaisessa tapaamisessa sairaanhoitajan kanssa tarkistetaan koko kehon iho ja luomet tai asiakasta huolestuttava tietty ihoalue. Asiakas ohjataan tarvittaessa lääkärin vastaanotolle ihomuutoksen tai luomen poistoon. Täydellinen varmuus ihomuutoksen tai luomen luonteesta saadaan vasta, kun se on poistettu ja tutkittu mikroskooppisesti.

Varaa aika iho- ja luomitarkastukseen numerosta 017 288 1800.
Ajanvaraus on avoinna torstaisin klo 10–12.00. Ajanvaraus on välttämätön.

Lisäksi Pohjois-Savon Syöpäyhdistys järjestää luomihuolipäiviä yhteistyössä kuntien terveyskeskusten ja yhdistyksen paikallisosastojen kanssa eri puolilla Pohjois-Savoa. Luomihuolipäivistä ilmoitetaan erikseen.

Lue lisää luomien tarkkailusta Ilman syöpää -sivustolta

Ihosyövästä löydät tietoa Kaikki Syövästä -sivustolta