Tutkimusapurahat

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys jakaa apurahoja Itä-Suomen alueella tehtävään syöpätutkimukseen.

Savon Syöpärahaston apurahat

Savon Syöpärahasto tukee Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion yliopistollisen sairaalan vastuualueella korkeatasoista tieteellistä syöpätautien tutkimustoimintaa. Apurahat jaetaan pääasiassa nuorille tutkijoille.

Jaetut tutkimusapurahat 2018

Jaetut tutkimusapurahat 2019

Jaetut tutkimusapurahat 2020

Vuoden 2021 POHJOIS-SAVON SYÖPÄYHDISTYS RY:N yhteydessä toimivien syöväntutkimusrahastojen tutkimusapurahojen haku alkaa syksyllä.

Väitöskirjaa valmisteleville tai väitelleille nuorille syöpätutkijoille. Varoja jaetaan yhtenä tai useampana apurahana yhteensä enintään 40.000 € syöpätutkimukseen.

Apurahahakemukset jätetään sähköisesti osoitteessahttps://pohjoissavonsyopayhdistys.apurahat.net/

Apurahan saajan on vuoden kuluessa apurahan myöntämisestä toimitettava hoitokunnalle kirjallinen selvitys saamansa apurahan käytöstä. Lisätietoja saa sähköisestä järjestelmästä tai soittamalla numeroon 050- 561 8511 arkipäivisin klo 9 -16 välillä.

Rahastoon kuuluvat seuraavat nimikkorahastot:

• Savon Syöpärahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen
  • Anni ja Matti Roinisen rahasto: korva-, nenä- ja kurkkutautien tutkimuksen tukeminen
  • Alma Bissilan rahasto: syöpätutkimuksen ja syöväntorjuntatyön tukeminen joka kolmas vuosi, tukea jaetaan vuoronperään kumpaankin tarkoitukseen
  • Alpo Kataisen rahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen joka kolmas vuosi
  • Annikki ja Viljo Salon rahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen joka kolmas vuosi
  • Mauno Partasen rahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen

Sirkku Heikkisen rahastosta jaettavat apurahat

Jaetut apurahat kevät 2021

Opiskelijat voivat hakea apurahaa Sirkku Heikkisen rahastosta ammattikorkeakoulututkintoon ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon liittyviin opintoihin sisältyvän opinnäytetyön tekemiseen. Apurahat myönnetään pääsääntöisesti ylemmän tutkinnon opinnäytetöihin.

Opinnäytetyön aiheen tulee liittyä syöpäsairauksien ennaltaehkäisyyn, hoitoon, kuntoutukseen tai hoitotyön kehittämiseen laajasti ajateltuna.

Hakijan tulee opiskella Pohjois-Savon alueella toimivassa ammattikorkeakoulussa.

Ensimmäinen apurahojen hakukierros on ajalla 16.10. – 6.11. 2020. Seuraava hakukierros tulee olemaan maaliskuun 2021 aikana.

Hakemus tehdään verkossa osoitteessa https://pohjoissavonsyopayhdistys.apurahat.net/

Hakemukseen liitetään hyväksytty opinnäytetyön tai kehittämistyön suunnitelma.

Apurahan suuruus voi olla enimmillään 5000 euroa. Apuraha voidaan myöntää kyseessä olevan opinnäytetyön ohjaajan suosituksen perusteella.​

Lisätietoa: Pirjo Airaksinen p.050 5618511 arkisin klo 8-16 tai pirjo.airaksinen@pohjois-savonsyopayhdistys.fi