Tutkimusapurahat

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys jakaa apurahoja Itä-Suomen alueella tehtävään syöpätutkimukseen.

Savon Syöpärahasto tukee Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion yliopistollisen sairaalan vastuualueella korkeatasoista tieteellistä syöpätautien tutkimustoimintaa. Apurahat jaetaan pääasiassa nuorille tutkijoille.

TUTKIMUSAPURAHAT

väitöskirjaa valmisteleville tai väitelleille nuorille syöpätutkijoille ilmoitetaan haettaviksi 10.9. – 1.10.2018.

Varoja jaetaan yhtenä tai useampana apurahana yhteensä enintään 40.000 euroa. Apurahahakemukset jätetään sähköisesti osoitteessa https://pohjoissavonsyopayhdistys.apurahat.net/

Apurahan saajan on vuoden kuluessa apurahan myöntämisestä toimitettava hoitokunnalle kirjallinen selvitys saamansa apurahan käytöstä.

Rahastoon kuuluvat seuraavat nimikkorahastot:

• Savon Syöpärahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen
  • Anni ja Matti Roinisen rahasto: korva-, nenä- ja kurkkutautien tutkimuksen tukeminen
  • Alma Bissilan rahasto: syöpätutkimuksen ja syöväntorjuntatyön tukeminen joka kolmas vuosi, tukea jaetaan vuoronperään kumpaankin tarkoitukseen
  • Alpo Kataisen rahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen joka kolmas vuosi
  • Annikki ja Viljo Salon rahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen joka kolmas vuosi
  • Mauno Partasen rahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys viettää 60 -vuotisjuhlavuotta 2019 ja sen kunniaksi tullaan jakamaan tulevana vuonna vuotuisten apurahojen lisäksi 6 apurahaa á 10.000 euroa lasten ja nuorten syöpätautien tutkimukseen. Tämä haku avautuu vuoden 2019 aikana.

Lisätietoa: Pirjo Airaksinen p.050 5618511 arkisin klo 8-16 tai pirjo.airaksinen@pohjois-savonsyopayhdistys.fi