Tutkimusapurahat

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys jakaa apurahoja Itä-Suomen alueella tehtävään syöpätutkimukseen.

Savon Syöpärahasto tukee Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion yliopistollisen sairaalan vastuualueella korkeatasoista tieteellistä syöpätautien tutkimustoimintaa. Apurahat jaetaan pääasiassa nuorille tutkijoille.

Jaetut tutkimusapurahat 2018

TUTKIMUSAPURAHAT 2019

väitöskirjaa valmisteleville tai väitelleille nuorille syöpätutkijoille ilmoitetaan haettaviksi syksyllä 2019.

Varoja jaetaan yhtenä tai useampana apurahana yhteensä enintään 40.000 euroa. Apurahahakemukset jätetään sähköisesti osoitteessa https://pohjoissavonsyopayhdistys.apurahat.net/

Apurahan saajan on vuoden kuluessa apurahan myöntämisestä toimitettava hoitokunnalle kirjallinen selvitys saamansa apurahan käytöstä.

Rahastoon kuuluvat seuraavat nimikkorahastot:

• Savon Syöpärahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen
  • Anni ja Matti Roinisen rahasto: korva-, nenä- ja kurkkutautien tutkimuksen tukeminen
  • Alma Bissilan rahasto: syöpätutkimuksen ja syöväntorjuntatyön tukeminen joka kolmas vuosi, tukea jaetaan vuoronperään kumpaankin tarkoitukseen
  • Alpo Kataisen rahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen joka kolmas vuosi
  • Annikki ja Viljo Salon rahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen joka kolmas vuosi
  • Mauno Partasen rahasto: syöpätautien tutkimuksen tukeminen

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys viettää 60 -vuotisjuhlavuotta 2019 ja sen kunniaksi tullaan jakamaan vuotuisten apurahojen lisäksi 6 apurahaa á 10.000 euroa lasten ja nuorten syöpätautien tutkimukseen. Tämä haku avautuu vuoden 2019 aikana.

Lisätietoa: Pirjo Airaksinen p.050 5618511 arkisin klo 8-16 tai pirjo.airaksinen@pohjois-savonsyopayhdistys.fi