Toiminta

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys on vuonna 1959 perustettu kansanterveysjärjestö. Olemme Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö ja osa Syöpäjärjestöjä. Yhdistys toimii Pohjois-Savossa 16 kunnan alueella. Yhdistyksen toimisto sijaitsee Kuopiossa.

Lisäksi yhdistyksellä on 20 paikallisosastoa, jotka järjestävät tapahtumia eri puolilla Pohjois-Savoa.

Yhdistyksen ydintehtävät

• syövän ennaltaehkäisemistä ja varhaistoteamista edistävä terveysneuvonta
  • neuvonta-, ohjaus- ja kuntoutumispalvelut syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen
  • syöpätutkimuksen tukeminen

Vuosikertomus 2015

Sijoitusvaliokunta

Toimikunnat

Yhdistyksen palvelut täydentävät julkisen sektorin palveluita. Pohjois-Savon Syöpäyhdistys tekee tiivistä yhteistyötä Kuopion yliopistollisen sairaalan, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin sekä alueen terveyskeskusten kanssa. Yhdistys pystyy omalla ammattitaidollaan turvaamaan palveluiden korkean laadun ja vaikuttavuuden.

Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen toimintaa rahoitetaan

• jäsenmaksuilla
  • lahjoituksilla, avustuksilla ja testamenteilla
  • RAY:n kohdennetuilla avustuksilla
  • Syöpäsäätiön tuella
  • yhdistyksen omalla varainhankinnalla

Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen palvelut

Terveyden edistäminen:

Yhdistys tarjoaa terveysneuvontaa ja opastaa syövän varhaistoteamisessa ja ennaltaehkäisyssä

Terveyden edistäminen

Potilaiden ja läheisten neuvonta:

Yhdistyksen sairaanhoitaja auttaa ja neuvoo syöpäpotilaita sekä heidän läheisiään.

Potilaiden ja läheisten neuvonta

Kuntoutus:

Tarjoamme sairastuneille sopeutumisvalmennuskursseja ja muuta tukea kuntoutumiseen.

Kuntoutus

Vertaistuki:

Yhdistys välittää vertaistukihenkilöitä sairastuneille ja heidän läheisilleen. Tukihenkilöt auttavat selviytymään sairauden kanssa. Yhdistys järjestää myös vertaistukiryhmiä.

Vertaistuki

Avustukset ja apurahat:

Yhdistyksellä on useita rahastoja, joista jaetaan avustuksia syöpäpotilaille ja apurahoja syöpätutkimukseen.

Tietoa syövästä:

Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä-sivustolle on koottu ajankohtaista tietoa syövästä ja sen hoidosta.

Potilasoppaat:

Suomen Syöpäpotilaat ylläpitää potilasoppaita eri aiheista. Oppaiden avulla tuetaan syöpäpotilaita ja heidän läheisiään tarjoamalla asiallista ja ymmärrettävää tietoa. Osa oppaista käsittelee jotain tiettyä syöpää, osa keskittyy syövän ja sen hoidon aiheuttamiin erityiskysymyksiin.

Tutustu potilasoppaisiin tästä