Siirry suoraan sisältöön

Kevätaurinko herättelee

Heidi Kolehmainen

Heidi Kolehmainen

On mukava herätä kevään ensimmäisten auringon säteiden kutittaessa nenänpäätä sälekaihtimien välistä ja huomata, että kappas pimeä ajanjakso vuodesta vaihtuu ”kukonaskelin” kohti valoisuutta, kevättä. Nyt jo huhtikuussa on saatu nauttia monista hienoista aurinkoisista päivistä, mitkä antavat energiaa mielelle.

Niin ihana kuin aurinko onkin, on hyvä muistuttaa myös auringolta suojautumisesta maaliskuusta alkaen, aina elokuun loppuun saakka. Auringon ultravioletti eli UV-säteily, ihon toistuva palaminen ja elinikäinen aurinkoaltistus lisäävät ihosyöpien riskiä. Auringosta saa iloita kohtuudella kolmen keskeisen keinon avulla, jotka ovat varjo, vaatteet ja aurinkovoide. Aurinkovoiteen suojakerroin (SPF) suositus aikuisille ja lapsille on vähintään 30. Silmätkin saavat osansa säteilystä, joten silmät on hyvä suojata aurinkolaseilla ja hatulla aurinkoisella säällä.

Mistä tiedän, mikä on tämän päivä auringon ultravioletti-indeksi? Auringon ultravioletti-indeksin määrää päivittäin on helppo seurata Ilmatieteen laitoksen sivuilta, vaikka tilaamalla palvelun kännykkään.

Nautitaan tulevista kevään ja kesän väreistä auringossa terveellisesti nauttien!