Siirry suoraan sisältöön

Syöpä – hauskaako?

Leila Miettinen

Leila Miettinen

Tuskin kukaan syöpään sairastunut ajattelee ensimmäiseksi, että tästä voi seurata jotain mukavaa. En minäkään.

Liityin Syöpäyhdistyksen jäseneksi heti sairastuttuani v. 2001. Osallistuin myös parille kurssille ja joihinkin yksittäisiin tilaisuuksiin. Selvittyäni kolmannesta syöpärevohkastani ja jäätyäni sairaseläkkeelle v. 2011 läksin toimintaan aktiivisemmin mukaan. Olen ollut mukana Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen Kuopion osaston toiminnassa, kertonut opiskelijoille kokemuskouluttajana omaa tarinaani sekä toiminut joukon jatkona Ilonoissa!

Ilonat on Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen naistoimikunta, joka on aina mukana toteuttamassa valtakunnallista Roosa nauha -kampanjaa. Viime vuosina muotinäytökset ovatkin saaneet paljon yleisöä. Vuonna 2014 mietimme, mitä uutta toimintaa keksisimme – sellaista joka koskettaisi henkilöitä, jotka eivät muuten ehkä tulisi Syöpäyhdistyksen tilaisuuksiin. Innostuimme hyväntekeväisyystansseista. Tapahtuma on löytänyt hyvin yleisönsä, ja on jo perinne.

Tanssiminen on ollut mieluista minulle jo lapsuudessa. Jo pikkutyttönä kävin isän ja äidin matkassa nuorisoseuran talolla iltamissa. Lavatansseissa kävin heti, kun sain luvan. Tanssiharrastus on itse asiassa vain lisääntynyt vuosien myötä. Tanssi on hyvä kuntoilumuoto. Tanssia voi kunnon mukaan, välillä vähemmän ja välillä enemmän. Mieli virkistyy musiikkia kuunnellessa ja toisten tanssia katsellessa.

Tänä vuonna Syöpäyhdistyksen hyväntekeväisyystapahtuma on kaksiosainen. Ensin on perinneiltamat Suomen luonnon kunniaksi ilman pääsymaksua, ja heti perään hyväntekeväisyystanssit pääsymaksullisena. Alkuillasta voi siis nauttia toisten esityksistä, taikatempuista, teatteriesityksestä, kansantanssista ja osallistua halutessaan Koko Suomi tanssii -haasteeseen. Loppuillan voi sitten panna jalalla koreasti tansseissa. Vauhdikkaan illan takaa tangoprinssi Markku Uhlbäck & Calibra ja soitinyhtye Savonia.

Elämään kuuluu niin surut kuin ilotkin. Iloisia ja hauskoja tapahtumia eikä tekemistä ole koskaan liikaa. Jo tansseja suunnitellessa iloisten Ilonoitten kanssa nauru raikaa. Hyväntekeväisyystanssien puuhaamiseen osallistumalla pystyn tukemaan Syöpäyhdistyksen toimintaa hauskalla tavalla. Saatan jopa ehtiä pari peliä tanssimaankin!

Tervetuloa viettämään iloista lauantaita 26.8. Ilveskasinolle!