Siirry suoraan sisältöön

Mitä urheilijoiden, vanhempien ja valmentajien tulisi tietää nikotiinista? -webinaari

Lisätietoa tapahtumasta

Ajankohtaisin haaste lasten ja nuorten päihteiden käytön osalta on uusien nikotiinituotteiden, eli sähkösavukkeiden ja nikotiinipussien suosio.
Uusimman kouluterveyskyselyn tuloksissa tämä näkyy lisääntyneenä nikotiinituotteiden käyttönä, ja kiinnostus nikotiinituotteiden kokeiluun näyttää alkavan jo alakoulun viimeisillä luokilla.
Tupakkateollisuus on ottanut myös urheilevat nuoret erityiseksi markkinoinnin kohteeksi. Houkuttelevilla tuotepakkauksilla, makuaineilla ja mainoslauseilla, kuten ”helppo käyttää pelien aikana” tai ”buustaa suorituskykyä”, pyritään luomaan tuotteista haitatonta mielikuvaa ja houkuttelemaan uusia nuoria nikotiinituotteiden käyttäjiksi.
Mitä urheilijoiden, vanhempien ja valmentajien tulisi tietää nikotiinista?” -Webinaarin keskiviikkona 31.1. klo 16.30-17.30.
Webinaari toteutetaan etänä ja kannustamme urheiluseuroja kokoontumaan yhteen kuulolle, koska tähän voi osallistua niin valmentajat, muut seuratoiminnassa olevat aikuiset, urheilevat lapset ja nuoret sekä heidän vanhempansa.
Webinaarissa kerrotaan ajankohtaista ja luotettavaa tietoa uusista nikotiinituotteista, sekä niiden haitoista, sekä kuullaan tutkittua tietoa nikotiinituotteiden käytöstä lasten ja nuorten urheilussa. Lisäksi esittelyssä nikotiiniton urheilu -toimintamalli ja Puijo Wolley Junioreiden kokemuksia toimintamallista.
Tervetuloa mukaan jo aiemmin Nuuskaton urheilu -toimintamallin käyttöön ottaneet seurat Puijo Wolley Juniori-KalPa ry KuPS ry juniorit sekä kaikki Pohjois-Savossa toimivat urheiluseurat!