Siirry suoraan sisältöön

Vuosikertomus 2018

Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen vuosikertomus 2018 on luettavissa alta aiheittain.

Puheenjohtajan katsaus

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys on kansanterveysjärjestö, joka on toiminut vuodesta 1959. Tämä tarkoittaa, että vuonna 2019 meillä on 60-vuotisen toiminnan juhlavuosi. Aloitimme vuonna 2018 määrätietoisesti valmistelemaan tulevaa juhlavuotta, joka näkyisi myös alueellisessa toiminnassa.

Lue lisää

Yhdistystoiminta

Olemme Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö ja osa Syöpäjärjestöjä. Vuoden 2018 lopussa yhdistyksessä oli 4 127 jäsentä. Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja kahdeksan jäsentä sekä yhdeksän varajäsentä.

Lue lisää

Syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä tuki ja neuvonta

Neuvontatoiminnan tavoitteena on antaa tietoa ja tukea syöpäpotilaille, heidän läheisilleen ja muille syövästä huolestuneille. Järjestämme myös vertaistukiryhmiä ja sopeutumisvalmennnuskursseja ja välitämme vertaistukihenkilöitä.

Lue lisää

Terveyden edistäminen

Terveyden edistämiseen kuuluu muun muassa savuttomuusneuvonta, luomi- ja ihotarkastukset ja perinnöllisyysneuvonta.

Lue lisää

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoisia toimii aktiivisesti muun muassa kirpparilla, naistoimikunta Ilonoissa, paikallisosastoissa ja saattohoidossa.

Lue lisää

Apurahat

Savon Syöpärahasto tukee Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion yliopistollisen sairaalan vastuualueella korkeatasoista tieteellistä syöpätautien tutkimustoimintaa. Apurahat jaetaan pääasiassa nuorille tutkijoille.

Lue lisää

Taloudellinen tuki syöpää sairastaville

Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen rahastot jakavat avustuksia eri elämäntilanteissa oleville syöpään sairastuneille.

Lue lisää

Tuki saattohoitotyöhön

Saattohoidon kehittämistä on tuettu Pohjois-Savon alueella erilaisilla avustuksilla. Olvi-Säätiöltä 2016 saatu avustus saattohoidon kehittämiseen Pohjois-Savon alueella päättyi vuoden 2018 loppuun. Lehtola-kodissa Kuopiossa saattohoitoa on tuettu Aino Väänäsen rahaston varoin.

Lue lisää

Järjestetyt tapahtumat

Järjestimme esimerkiksi kaksi yleisöluentoa Kuopion kansalaisopistolla ja olimme mukana järjestämässä Mallimaa 2020 -tapahtumaa yhdessä Itäisen syöpäkeskuksen kanssa. Toimistolla järjestimme ”Iloa ilmaiseksi” ja ”Avoimet ovet”-tapahtumat.

Lue lisää